Blog: de keuze is reuze

In mijn allereerste blog schreef ik er al over; de laatste jaren zijn er in fitnessland ontzettend veel collega’s bijgekomen. Waar vroeger de fitnessmarkt gedomineerd werd door, van oorsprong, judoschoolhouders, is er tegenwoordig voor elke portemonnee, leeftijd, en doelstelling wel een aparte fitnessclub. De Bootcampclubs, Yogascholen, Personaltrainingstudio’s, Crossfitboxen, Calisthenicsclubs, Low Budgetfitnesscentra, Milon studio’s  en fysiotherapeuten, zwembaden en dansscholen die fitness erbij gaan doen, ze vliegen als paddenstoelen uit de grond.

Voor de consument een uitdaging; want wie gaat jou nou écht helpen bij het realiseren van je sportieve- en gezondheidsdoelen?

Waar ben je naar op zoek

Bedenk eerst wat je wilt. Wil je afvallen? Van je rugklachten af? Kunnen voetballen zonder pijn? Een marathon lopen? Slank eruit zien in je trouwjurk? Van je vermoeidheidsklachten af? Gezellig met je vriendinnen sporten en bijkletsen? In de buitenlucht trainen? Je benen in je nek kunnen leggen? Bloeddruk verlagen?

Hou er rekening mee dat fitnessinstructeur en personal trainer een vrij beroep is en er helaas veel onvoldoende gekwalificeerde trainers zijn, die niet de kennis hebben om jou te helpen als je bijvoorbeeld gezondheidsklachten of blessures hebt.

Budget

Bepaal vervolgens wat je eraan kunt en wílt uitgeven . Bedenk wel,  ‘goedkoop is duurkoop’. Ook in de fitnessbranche. En aan de kwaliteit van begeleiding hangt een prijskaartje.

Sfeer proeven

Ga vervolgens kijken welke club biedt wat jij zoekt en ga er langs. Proef de sfeer. Doe een proefles of meerdere proeflessen. Stel kritische vragen; hoe gaat de club van jouw keuze je helpen bij het behalen van je doelen?  Wat doen ze als jij een paar weken geen tijd hebt om te sporten? Motiveren ze je om terug te komen of laten ze je aan je lot over? Zijn de instructeurs gediplomeerd voor wat ze doen?

Onze missie is om jou lekker te laten bewegen en lekker te laten leven. Wij hebben gediplomeerde en betrokken instructeurs in huis, die jou kunnen helpen een blijvend gezondere leefstijl te creëren. Wil je met ons kennismaken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend sportadvies en vertel ons wat je wensen en doelen zijn!

Blijf op de hoogte van het laatste Plataan nieuws...

Kilo’s eraf zonder dieet

Lekker eten, lekker leven en in 8 weken 5 kilo minder wegen met de GEZOND & SLANK cursus die vanaf 21 januari 2019 van start gaat!

Nieuwe cursussen Tai Chi in 2019

Vanaf februari 2019 starten er nieuwe Tai Chi cursussen; 1 op maandagavond en 1 op dinsdagochtend.

Plataan Partner activiteit: workshop ‘Ontdek je kleuren’.

Begin 2019 vindt in De Plataan de unieke workshop ‘Ontdek je kleuren’ plaats. Een workshop waarin je door middel van yoga én meditatie kennis maakt met de betekenis van de chakra’s en hun kleuren. Doe jij ook mee en beken je kleur?

De Plataan en BioCheck gaan samenwerken!

Vanaf vandaag is De Plataan officieel partner van BioCheck.
BioCheck is gespecialiseerd in de re-integratie van mensen met (chronische) vermoeidheidsklachten, fibromyalgie en burn-out.

Bekijk alle nieuwsberichten