Blog: de keuze is reuze

In mijn allereerste blog schreef ik er al over; de laatste jaren zijn er in fitnessland ontzettend veel collega’s bijgekomen. Waar vroeger de fitnessmarkt gedomineerd werd door, van oorsprong, judoschoolhouders, is er tegenwoordig voor elke portemonnee, leeftijd, en doelstelling wel een aparte fitnessclub. De Bootcampclubs, Yogascholen, Personaltrainingstudio’s, Crossfitboxen, Calisthenicsclubs, Low Budgetfitnesscentra, Milon studio’s  en fysiotherapeuten, zwembaden en dansscholen die fitness erbij gaan doen, ze vliegen als paddenstoelen uit de grond.

Voor de consument een uitdaging; want wie gaat jou nou écht helpen bij het realiseren van je sportieve- en gezondheidsdoelen?

Waar ben je naar op zoek

Bedenk eerst wat je wilt. Wil je afvallen? Van je rugklachten af? Kunnen voetballen zonder pijn? Een marathon lopen? Slank eruit zien in je trouwjurk? Van je vermoeidheidsklachten af? Gezellig met je vriendinnen sporten en bijkletsen? In de buitenlucht trainen? Je benen in je nek kunnen leggen? Bloeddruk verlagen?

Hou er rekening mee dat fitnessinstructeur en personal trainer een vrij beroep is en er helaas veel onvoldoende gekwalificeerde trainers zijn, die niet de kennis hebben om jou te helpen als je bijvoorbeeld gezondheidsklachten of blessures hebt.

Budget

Bepaal vervolgens wat je eraan kunt en wílt uitgeven . Bedenk wel,  ‘goedkoop is duurkoop’. Ook in de fitnessbranche. En aan de kwaliteit van begeleiding hangt een prijskaartje.

Sfeer proeven

Ga vervolgens kijken welke club biedt wat jij zoekt en ga er langs. Proef de sfeer. Doe een proefles of meerdere proeflessen. Stel kritische vragen; hoe gaat de club van jouw keuze je helpen bij het behalen van je doelen?  Wat doen ze als jij een paar weken geen tijd hebt om te sporten? Motiveren ze je om terug te komen of laten ze je aan je lot over? Zijn de instructeurs gediplomeerd voor wat ze doen?

Onze missie is om jou lekker te laten bewegen en lekker te laten leven. Wij hebben gediplomeerde en betrokken instructeurs in huis, die jou kunnen helpen een blijvend gezondere leefstijl te creëren. Wil je met ons kennismaken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend sportadvies en vertel ons wat je wensen en doelen zijn!

Blijf op de hoogte van het laatste Plataan nieuws...

Lekker Bewegen Lekker Leven Week 4 -10 november

Lekker bewegen doen we allemaal op onze eigen manier. Aan lekker leven geeft ook iedereen zijn eigen invulling. Bij De Plataan vinden we Lekker Bewegen, Lekker Leven heel belangrijk en daar willen we je graag bij helpen. Daarom organiseren we van 4 tot en met 10 november de Lekker Bewegen Lekker Leven Week.

Indoor Cycling Endurance Training

Vanaf november verzorgt Plataan Partner Sportcoaching Wageningen een reeks Indoor Cycling Endurance Trainingen bij Sport & Gezondheid De Plataan.

Najaarscursus Tai Chi

Maandag 23 september en dinsdag 24 september start een speciale najaarscursus Tai Chi van 12 lessen.

Nieuwe cursus Teenage KickFit start 7 oktober

Ben je tussen de 12 en 17 jaar en wil je sterker en fitter worden? Dan is de 10-weekse cursus Teenage KickFit die op maandag 7 oktober start iets voor jou!

Bekijk alle nieuwsberichten