Blog: de keuze is reuze

In mijn allereerste blog schreef ik er al over; de laatste jaren zijn er in fitnessland ontzettend veel collega’s bijgekomen. Waar vroeger de fitnessmarkt gedomineerd werd door, van oorsprong, judoschoolhouders, is er tegenwoordig voor elke portemonnee, leeftijd, en doelstelling wel een aparte fitnessclub. De Bootcampclubs, Yogascholen, Personaltrainingstudio’s, Crossfitboxen, Calisthenicsclubs, Low Budgetfitnesscentra, Milon studio’s  en fysiotherapeuten, zwembaden en dansscholen die fitness erbij gaan doen, ze vliegen als paddenstoelen uit de grond.

Voor de consument een uitdaging; want wie gaat jou nou écht helpen bij het realiseren van je sportieve- en gezondheidsdoelen?

Waar ben je naar op zoek

Bedenk eerst wat je wilt. Wil je afvallen? Van je rugklachten af? Kunnen voetballen zonder pijn? Een marathon lopen? Slank eruit zien in je trouwjurk? Van je vermoeidheidsklachten af? Gezellig met je vriendinnen sporten en bijkletsen? In de buitenlucht trainen? Je benen in je nek kunnen leggen? Bloeddruk verlagen?

Hou er rekening mee dat fitnessinstructeur en personal trainer een vrij beroep is en er helaas veel onvoldoende gekwalificeerde trainers zijn, die niet de kennis hebben om jou te helpen als je bijvoorbeeld gezondheidsklachten of blessures hebt.

Budget

Bepaal vervolgens wat je eraan kunt en wílt uitgeven . Bedenk wel,  ‘goedkoop is duurkoop’. Ook in de fitnessbranche. En aan de kwaliteit van begeleiding hangt een prijskaartje.

Sfeer proeven

Ga vervolgens kijken welke club biedt wat jij zoekt en ga er langs. Proef de sfeer. Doe een proefles of meerdere proeflessen. Stel kritische vragen; hoe gaat de club van jouw keuze je helpen bij het behalen van je doelen?  Wat doen ze als jij een paar weken geen tijd hebt om te sporten? Motiveren ze je om terug te komen of laten ze je aan je lot over? Zijn de instructeurs gediplomeerd voor wat ze doen?

Onze missie is om jou lekker te laten bewegen en lekker te laten leven. Wij hebben gediplomeerde en betrokken instructeurs in huis, die jou kunnen helpen een blijvend gezondere leefstijl te creëren. Wil je met ons kennismaken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend sportadvies en vertel ons wat je wensen en doelen zijn!

Blijf op de hoogte van het laatste Plataan nieuws...

Zomerfit in 8 weken

Trakteer jezelf deze zomer op een fitter, sterker en slanker lijf met het acht weken Zomerfit programma. Je kunt je nog aanmelden tot en met 22 juli 2019!

Jouw trainingsprogramma altijd en overal bij de hand

De zomer is begonnen, dat betekent vakantie! Nu wil je in je vakantie natuurlijk ook fit blijven en zoekt menig sporter een sportschool in een hotel of in een andere stad op.

Plataan Partner activiteit: Outdoor Yoga en Meditatie

Ben jij in de zomer in Nederland? Doe dan mee met de workshop Outdoor Yoga & Meditatie, die yoga en meditatie duo en Plataan Partners, Petra Verhoef  (Personal Training Wageningen) en Petra Verhoef (Sammacentrum), organiseren.

‘Zet je brein in beweging’

In juli starten er twee 10-weekse cursusgroepen ‘Zet je brein in beweging’, volgens de Ronnie Gardiner Methode (RGM). De cursus wordt gegeven door Martin Kruizinga, RGM practitioner. Er gaat een vervolggroep en een startersgroep van start.

Bekijk alle nieuwsberichten