Blog: Wie ben ik?

In de fitnessbranche woedt de laatste jaren een hevige concurrentiestrijd. Sinds de opkomst van prijsvechters wordt de gevestigde orde (veelal het zelfstandige, lokale fitnesscentrum) gedwongen positie te kiezen. Want kies je niet, dan is er grote kans dat uiteindelijk ook niemand voor jou kiest.
Jezelf onderscheiden van de rest, daar draait het om. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt je gaan specialiseren (denk aan Yogastudio’s en de zogenaamde Spinningboutiques), je kunt je op 1 specifieke doelgroep richten (bijvoorbeeld Personal Training en bootcampclubs), je kunt de goedkoopste zijn (zoals Basic Fit) óf je kunt de beste zijn en zorgen dat mensen hun doelstelling halen en gemotiveerd blijven te sporten. Dat laatste, dat zijn wij.

Jezelf onderscheiden heeft ook te maken met wat je aanbiedt. De Plataan heeft een aantal jaar geleden bewust gekozen om de Rolls Royce onder de fitnessapparatuur aan te schaffen: de Milon Cirkel.
Onderzoek wijst namelijk uit dat slechts 7% van de fitnessbeoefenaars zijn of haar doelstelling haalt. En haal je je doel niet, dan haak je al snel af.
Doordat de Milon Cirkel anders werkt dan de gewone fitnessapparatuur hoef je minder tijd in het fitnesscentrum door te brengen en hou je meer vrije tijd over. 2x per week 35 minuten op de Milon Cirkel heeft hetzelfde effect als 3x per week 90 minuten traditionele fitness. Ideaal dus als je weinig tijd hebt en eigenlijk niet zo van sporten houdt! En om te zorgen dat jij je doelen wél bereikt, staan de uitgebreid opgeleide instructeurs altijd voor je klaar met tips, advies en instructie. Ook heeft ons team jarenlange ervaring met het succesvol begeleiden van mensen met diverse gezondheidsklachten, waaronder fibromyalgie, burn-out, diabetes en overgewicht. Hiervoor hebben we speciale programma’s ontwikkeld.

Door jezelf te onderscheiden krijg je ook je eigen publiek. Veel mensen hebben een negatief beeld van de sportschool, veelal veroorzaakt door de media. Ze verwachten in de sportschool het ‘sportschooltype’; een überfitte man of vrouw, met een strak lichaam en opgepompte spieren in een weinig verhullende outfit.
Wie trainen bij ons? Wij horen regelmatig van mensen die voor het eerst bij ons binnenkomen: “goh, hier sporten gewone mensen, net zoals ik en mijn buurman”.
Dit klinkt misschien alsof het ‘sportschooltype’ zoals ik beschreef niet gewoon is, maar wat ik ermee wil zeggen is dat bij De Plataan het stereotype beeld dat de mensen bij een sportschool hebben, is weggenomen.

Je onderscheiden van de rest doe je ook door je naam. Doordat er tegenwoordig voor elke doelstelling en portemonnee wel een fitnesscentrum te vinden is, worden wij ook gedwongen kritisch naar onszelf te kijken. Voorheen noemden wij ons Sportcentrum De Plataan. Maar zijn we nog wel een sportcentrum? Doen we eigenlijk niet veel meer dan dat? Uiteraard hebben we de sportkant met een groot en divers aanbod van groepslessen en fitnessfaciliteiten. Aan de andere kant zijn wij gespecialiseerd in gezondheidsprogramma’s en helpen we mensen een blijvend gezondere leefstijl te creëren. Ook hebben we een fysio- en manueeltherapeut in huis en voedingsdeskundigen. En laten we de wellnessruimte met sauna en stoombad niet vergeten. Er is dus meer dan alleen sport.
Om die reden gaan we verder onder de nieuwe naam: Sport & Gezondheid De Plataan. We zijn er voor iedereen die lekker wil sporten en bewegen. We zijn er voor iedereen die lekker wil leven. Lekker bewegen, lekker leven. Dat is ons motto.

Blijf op de hoogte van het laatste Plataan nieuws...

Lekker Bewegen Lekker Leven Week 4 -10 november

Lekker bewegen doen we allemaal op onze eigen manier. Aan lekker leven geeft ook iedereen zijn eigen invulling. Bij De Plataan vinden we Lekker Bewegen, Lekker Leven heel belangrijk en daar willen we je graag bij helpen. Daarom organiseren we van 4 tot en met 10 november de Lekker Bewegen Lekker Leven Week.

Indoor Cycling Endurance Training

Vanaf november verzorgt Plataan Partner Sportcoaching Wageningen een reeks Indoor Cycling Endurance Trainingen bij Sport & Gezondheid De Plataan.

Najaarscursus Tai Chi

Maandag 23 september en dinsdag 24 september start een speciale najaarscursus Tai Chi van 12 lessen.

Nieuwe cursus Teenage KickFit start 7 oktober

Ben je tussen de 12 en 17 jaar en wil je sterker en fitter worden? Dan is de 10-weekse cursus Teenage KickFit die op maandag 7 oktober start iets voor jou!

Bekijk alle nieuwsberichten