Lekker Bewegen Lekker Leven Week 4 -10 november

We willen jou graag helpen lekker in je vel te zitten. Zowel privé als op je werk. Tijdens de “Lekker bewegen, lekker leven Week” gaan wij je inspireren en motiveren nieuwe stappen te zetten die jouw leven aangenamer kunnen maken. Daarom sport je immers bij De Plataan.
De deelname is gratis en introducées zijn welkom. Meld je snel aan bij de receptie voor één of meer lezingen of workshops die jij interessant vindt. Let op: er is beperkt plaats en vol=vol!

Programma

1. “Zet je brein in beweging” door Martin Kruijzinga (RGM practitioner)
Maandag 4 november van 11.30-12.30 uur
Iedereen wil vitaal en gezond ouder worden. Hiervoor moet je niet alleen je lichaam, maar ook je brein in beweging houden! De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren. Martin laat je dit tijdens deze workshop ervaren.

2. “Adem jij wel gezond?” door Wiljan Visser (Leefstijlcoach)
Maandag 4 november van 20.00-21.00 uur = VOL.  Maandag 4 november van 21.00-22.00 uur
Wist je dat veel mensen onbewust verkeerd of te snel ademen en dat dit allerlei lichamelijke en geestelijke klachten kan veroorzaken? Heb je b.v. last van vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, hartkloppingen, hyperventilatie of concentratiestoornissen? Of lukt het je niet om af te vallen of je conditie te verbeteren? Dan is het zeker de moeite waard je ademhaling eens onder de loep te nemen. Wiljan gaat je uitleggen wat er in je lichaam gebeurt als je verkeerd ademt en hoe je met een goede ademhaling je gezondheid kan verbeteren. Uiteraard gaat Wiljan tijdens deze sessie de ademhaling oefenen.

3. “Koolhydraatarm koken” door Jeanet Verschuur (BGN gewichtsconsulent)
Dinsdag 5 november van 20.00-21.00 uur = VOL. Vrijdag 8 november 11.00-12.00 uur
Koolhydraten staan in een slecht daglicht: je wordt er namelijk dik van. Maar koolhydraten zijn een energiebron, de brandstof waarop jij moet functioneren. Je kunt niet zonder. Maar hoeveel heb je ervan nodig en hoe zet je een koolhydraatarme maaltijd op tafel die voldoende energie geeft? Gewichtsconsulent en professioneel voedingscoach Jeanet gaat samen met jullie koken zonder al teveel koolhydraten en calorieën. Je krijgt tips en recepten om thuis mee aan de slag te gaan. Afslanken begint in de keuken!

4. “Mediteren, is dat wat voor mij?” door Petra Verhoef (Samma)
Woensdag 6 november van 20.15-21.45 uur
Over mediteren wordt veel gezegd en geschreven: je zou in een speciale houding moeten kunnen zitten, een speciaal persoon moeten zijn en zelfs speciale kleding of gedrag moeten hebben. Maar is dat allemaal waar? Kom naar de mini-workshop ‘Mediteren, is dat eigenlijk wat voor mij?’ en ontdek hoe het écht zit. Aan het einde weet je waar meditatie over gaat en weet je of het zou passen in jouw leven. Naar deze workshop van Petra hoef je niets anders mee te nemen dan jezelf!

5. “Zet je brein in beweging” door Martin Kruijzinga (RGM pactitioner)
Donderdag 7 november van 10.00-11.00 uur
(Herhaling van de workshop van maandagmorgen 4 november) We willen allemaal vitaal en gezond ouder worden. Hiervoor moet je niet alleen je lichaam, maar ook je brein in beweging houden! Gardiner Methode (RGM) is een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren. Martin laat je ervaren wat deze oefeningen met je doen.

6. “Hartslagzones bij spinning” door Erik Westein (Sportcoaching Wageningen)
Donderdag 7 november van 20.00-21.00 uur
Lekker knallen tijdens de spinningles, maar doe je hier wel goed aan? Deze presentatie gaat over trainings-/hartslagzones in relatie tot de spinninglessen. De bekendste formule waarmee de maximale hartslag van een sporter kan worden berekend is: HFmax = 220 – leeftijd. Leeftijd is echter niet zo’n heel goede schatter voor iemands maximale hartslag. En ook het verschil in maximale hartslag tussen mannen en vrouwen is groot. Wat betekenen die zones nu eigenlijk? Wat kun je er mee? Hoe vertaal je het resultaat van een maximale inspanningstest (bijv. de CO2ntrol Test) naar de spinningles? Welke hartslag moet je nu precies invullen in het Activio-systeem? Erik weet hoe jij het beste uit je spinningtraining kunt halen!

7. “Gezond bedrijf met BioCheck” door Sylvian Schuman (BioCheck coach)
Vrijdag 8 november van 16.00-17.00 uur
Heb jij een bedrijf en medewerkers in dienst? Dan weet je dat een zieke werknemer het bedrijf handen vol geld kost. Met name bij overspannenheid, stress of burn-out kan het verzuim en de re-integratie heel wat maanden in beslag nemen. Onnodig, want met de wetenschappelijk bewezen BioCheck methode kan een zieke medewerker sneller herstellen. De Plataan is gecertificeerd BioCheck partner. In deze presentatie legt Sylvian uit wat Biocheck is, hoe je met BioCheck de verzuimperiode aanzienlijk kunt verkorten en hoe je weer een energieke werknemer op de werkplek terug krijgt.

8. “Small Group Training met PT” door Marcel Selekij (Personal Trainer)
Zaterdag 9 november van 10.30-11.30 uur
Maak kennis met onze nieuwe Personal Trainer Marcel Selekij! Marcel is gespecialiseerd in o.a. Small Group Training, Kettlebell, TRX en Corestability training. Hij gaat je vandaag in 20 minuten laten voelen hoe je functioneel traint en hoe leuk het is dit in een “Small Group” te doen. Hij houdt van variatie dus geen tijd voor verveling! Marcel geeft drie workouts in de fitnesszaal. Aanvang: 10.30 uur, 10.50 uur en 11.10 uur. Reserveer alvast een plekje en doe mee!

9. “Fluitend naar je werk” door Nicole Burgersdijk (Time 4 Coaching)
Zondag 10 november van 10.30-11.30 uur
Deze presentatie gaat over duurzaam inzetbaar zijn als mens. Je bent 45+ en werkt minimaal 12 uur per week. Je staat midden in het leven, je hebt alles op de rit. Je bent je bewust dat het leven aan veranderingen onderhevig is. Ook je werkzame leven. Maar hoe blijft werken leuk en zinvol. Misschien wil je wel iets anders gaan doen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken. Hoe ga je verder? Wat is jouw stip aan de horizon? Geef jezelf een (gesubsidieerd) ontwikkeladvies cadeau omdat te ontdekken en helder te krijgen. Nicole biedt je een prachtige kans om als werkondernemer fluitend naar je werk te (blijven) gaan!

Doe je mee?

Meld je dan aan bij de receptie of vul onderstaand formulier in en geef aan naar welke lezing(en) of workshop(s) jij graag wilt gaan! De deelname is gratis en introducées zijn welkom.

Formulier LBLL week 4-10 nov

 

 

Blijf op de hoogte van het laatste Plataan nieuws...

Blog: eiwitshakes

Menig fanatiek sporter is er vast wel eens mee in aanraking gekomen of heeft erover gehoord: eiwitshakes. Maar wat zijn eiwitshakes precies en heb jij ze nodig? We leggen het in deze blog aan je uit.

Lekker Bewegen Lekker Leven Week 4 -10 november

Lekker bewegen doen we allemaal op onze eigen manier. Aan lekker leven geeft ook iedereen zijn eigen invulling. Bij De Plataan vinden we Lekker Bewegen, Lekker Leven heel belangrijk en daar willen we je graag bij helpen. Daarom organiseren we van 4 tot en met 10 november de Lekker Bewegen Lekker Leven Week.

Indoor Cycling Endurance Training

Vanaf november verzorgt Plataan Partner Sportcoaching Wageningen een reeks Indoor Cycling Endurance Trainingen bij Sport & Gezondheid De Plataan.

Najaarscursus Tai Chi

Maandag 23 september en dinsdag 24 september start een speciale najaarscursus Tai Chi van 12 lessen.

Bekijk alle nieuwsberichten