Wielrentraining

Sportcoaching Wageningen organiseert dit voorjaar weer een reeks wielrentrainingen! Sporters van De Plataan kunnen hier met korting aan deelnemen. Eigenaar van Sportcoaching Wageningen, sport- en leefstijlcoach Erik Westein, is ook docent en trainer bij de Wielersportbonden NTFU en KNWU. Zelf rijdt Erik regelmatig cyclosportieve tochten in het buitenland. Tijdens de trainingen komen vrijwel alle aspecten van het wielrennen aan bod: rijden in een groep, remmen, schakelen, cadans, bochtentechniek, klimmen en dalen. Ook krijg je advies over andere zaken die er bij wielrennen komen kijken zoals voeding, kleding, materiaal en tactiek.

Voor wie

Iedere beginnende of ervaren recreatieve wielrenner die zijn conditie en fietstechniek wil verbeteren kan aan de training meedoen. Het maakt niet uit wat je doel is, plezier hebben in het fietsen staat bij deze training voorop.

Wat heb je nodig?

Allereerst een betrouwbare racefiets met goedwerkende versnellingen en goedwerkende remmen! Zorg voor goede banden en neem altijd een reserve binnenband mee. Zorg ook dat je voldoende water bij je hebt. En het is tijdens de training verplicht een helm te dragen.

Wanneer

De wielrentrainingen zijn op woensdagavond. In totaal zijn er 12 trainingen. De trainingen starten om 19.00 uur bij Sport & Gezondheid De Plataan en duren doorgaans 1,5 tot 2 uur. De eerste training is op woensdag 3 april. Hieronder vind je het complete overzicht van de wielrentrainingen:

3 april: Training 1 Veiligheid: Rijden in een groep
10 april: Training 2 Rijvaardigheid: Rijden in een groep, ronddraaien
17 april: Training 3 Rijvaardigheid: Remmen
24 april: Training 4 Rijvaardigheid: Bochten rijden
8 mei: Training 5 Rijvaardigheid: Cadans, schakelen
15 mei: Training 6 Rijvaardigheid: Klimmen
22 mei: Training 7 Rijvaardigheid: Dalen
5 juni: Training 8 Trainingsvormen: Mindful Cycling
12 juni: Training 9 Trainingsvormen: Bloktraining
19 juni: Training 10 Trainingsvormen: H.I.I.T.
26 juni: Training 11 Trainingsvormen: Tijdrit
3 juli: Training 12 Afsluitende rit naar Berg en Dal

Meedoen?

De trainingen worden georganiseerd door Sportcoaching Wageningen en zijn toegankelijk voor iedereen. Per training is er een maximum van 14 deelnemers. Leden van De Plataan ontvangen korting op de wielrentrainingen. Voor een losse training betaal je als lid van De Plataan € 10,- (normaal € 15,-). Als je je aanmeldt voor alle 12 trainingen tegelijk betaal je € 100,- (normaal € 150,-).

Aanmelden of meer weten?

Neem contact op met Sportcoaching Wageningen: Wielrentraining - sportschool Wageningen
T: 06 25065153
E: info@sportcoachingwageningen.nl
W: www.sportcoachingwageningen.nl

 

Blijf op de hoogte van het laatste Plataan nieuws...

GEZOND & SLANK 4 WEKEN SPOEDCURSUS

Speciaal voor onze leden organiseren we in mei een 4-weekse spoedcursus Gezond & Slank om voor de zomervakantie nog een paar kilo kwijt te raken.

Slank voor de zomer

Wil je voor deze zomervakantie nog een paar kilootjes afvallen? En wil je ook wat fitter worden? Meld je dan voor 24 april a.s. voor “SLANK VOOR DE ZOMER”.

Nieuwe cursus Teenage KickFit start 11 maart

Ben je tussen de 12 en 17 jaar en wil je sterker en fitter worden? Dan is de 10-weekse cursus Teenage KickFit die op maandag 11 maart start iets voor jou!

Wielrentraining

Sportcoaching Wageningen organiseert dit voorjaar weer een reeks wielrentrainingen! Sporters van De Plataan kunnen hier met korting aan deelnemen.

Bekijk alle nieuwsberichten