Top 10 Kookblogs 2015.

Regelmatige bezoeken aan fastfoodrestaurants zijn slecht voor uw gezondheid op de lange termijn. Studies van het National Heart, Lung and Blood Institute hebben aangetoond dat frequente bezoeken aan fastfoodrestaurants kunnen resulteren in een tweevoudige toename van insulineresistentie, een risicofactor voor diabetes.

Fastfood is zo populair omdat het zo gemakkelijk te vinden is. Wat als er een bron was die gemakkelijk honderden eenvoudige en gezonde recepten zou kunnen leveren, evenals snelle en goedkope recepten?

Eten bloggen zelf is de afgelopen tien jaar enorm populair geworden, wat uitstekend is in termen van variatie, maar het kan het ook moeilijk maken om die speciale bronnen te vinden die regelmatig nieuwe recepten creëren, gecombineerd met verbluffende fotografie en zelfs het delen van levenservaringen.

We hebben deze lijst met onze top tien kookblogs voor 2015 samengesteld om als beknopte handleiding te dienen. Hoewel dit niet de enige foodblogs zijn die we aanraden om te lezen, zijn het in 2014 onze favoriete plekken geweest voor culinaire inspiratie.

De recepten die je op de site vindt, zijn gebaseerd op Heidis eigen levenservaringen, inclusief haar reizen en dagelijkse interesses, evenals een selectie uit de boeken die ze heeft geschreven.

We raden je aan een kijkje te nemen in onze rubriek Reizen. Het bevat geweldige ideeën voor plekken om te eten, bars om naar toe te gaan en iconische plekken om te zien terwijl je er bent. Dit omvat Tokio, Parijs, Rome en San Francisco.

Het ontwerp en de structuur van de site zijn net zo indrukwekkend als de fotografie- en schrijfkwaliteit. Het heeft duidelijke categorieën die het gemakkelijk maken om recepten te zoeken op type maaltijd, ingrediënt, seizoen en meer.

Misschien ben je geïnteresseerd in het starten van je eigen blog over eten, of wil je gewoon meer weten over hoe een site als Heidis werkt op het gebied van contentcreatie, groei en design. Heidis heeft onlangs een interessant artikel gepubliceerd met enkele handige tips op basis van haar eigen ervaringen.

Heidi is de auteur van Super Natural Every Day: The Best Recipes From My Natural Foods Kitchen.

Het boek richt zich op enkele unieke receptideeën met natuurlijke voedingsmiddelen, het gebruik van volle granen en verse producten, met een minimale focus op verwerkte ingrediënten. Super Natural Cooking was het eerste, en dit is het op één na best beoordeelde kookboek van Swanson.

Als een groot voorstander van seizoensgebonden eten als onderdeel van je dagelijkse dieet, begon Sara Forte in mei 2009 Sprouted Kitchen als een manier om haar passie te delen om voedsel goed te laten smaken door middel van natuurlijke ingrediënten.

Ondanks dat het vrij nieuw is in vergelijking met sommige van onze andere top 10 kookblogs, is Sprouted Kitchen al begonnen met het opbouwen van een benijdenswaardige lijst van onderscheidingen, waaronder het winnen van de categorie Best Original Recipes in de jaarlijkse Saveur-awards.

Wat betreft wat je van de recepten zelf kunt verwachten, hoewel de nadruk ongetwijfeld ligt op gezonde, hele voedingsmiddelen, kun je ook een aantal ideeën vinden voor desserts, dranken en gezonde snacks.

Zelfs de snackrecepten bevatten vaak foto’s uit verschillende stadia van creatie, samen met de ingrediëntenlijst, volledige uitleg van instructies en een interessant achtergrondverhaal over hoe het recept tot stand kwam.

Ondanks het feit dat deze blog een foodblog is, deelt Sara de avonturen van haar familie in de vorm van recepten. Dit maakt het persoonlijker, omdat je meer over hun leven te weten komt.

U wordt aangetrokken door de creatieve schrijfstijl van de website en de gedetailleerde ingrediëntenlijsten voor elk recept.

Hun tweede boek komt ook uit in april 2015, getiteld Bowl + Spoon.

Met een carrière in eten die zijn oorsprong vond in enkele van de elite restaurants van Beverly Hills, creëerde Ashley Rodriquez Not Without Salt als een manier om haar passie voor lekker eten en creativiteit te delen.

Ashley houdt bezoekers van de blog niet alleen op de hoogte van haar nieuwste receptideeën en kookervaringen, maar deelt ook een aantal lifestyleverhalen over haarzelf en haar familie.

De recepten zelf omvatten alles wat je nodig zou kunnen hebben, van bijgerechten tot desserts, en zelfs een selectie drankjes, waaronder cocktails, tonics en dobbers.

Elk is gemaakt met een aantal heerlijk uitziende foto’s en een grondige uitleg van de benodigde ingrediënten en instructies, en gaat meestal gepaard met een update van de nieuwste familie-evenementen en -avonturen.

Samen met alle inspirerende recepten die je op de blog kunt vinden, heeft Now Without Salt nu een eigen boek. Ook

Getiteld Date Night In: meer dan 120 recepten om je relatie te voeden, de menu’s die je zult ontdekken, hebben elk betrekking op een van de 25 seizoensgebonden dates, en bevatten een stappenplan om ze opnieuw te maken voor je eigen date-avonden.

Om even van het onderwerp eten af te wijken, of je nu zelf een aspirant-foodblogger bent, of gewoon van goed design houdt, weet zeker dat je het niveau van het werk dat duidelijk in de creatie en stijl van de site is gestoken, zult waarderen.

Het is gemakkelijk in te zien waarom dit een van onze top 10 keuzes is.

Fotografie speelt een belangrijke rol in alle recepten op deze site, net als bij veel andere top 10 blogs. Stephanie beantwoordde vragen over haar setup in haar FAQ.

De beste eigenschap van I Am a Food Blog is de mogelijkheid om meerdere ingrediënten te combineren tot een unieke maaltijd.

Naast de eetrecepten vind je ook een groeiend aanbod aan drankrecepten, zoals Pumpkin Spice Latte, Spiced Apple Cider en onze persoonlijke favoriet een klassieke Old Fashioned.

Ondanks dat het een relatief nieuwe site is in de wereld van foodblogs, begint I am a Food Blog bijval te krijgen in de branche. Het won de redacteurstitel Blog of the Year tijdens de vijfde jaarlijkse Saveur Best Food Blog Awards.

Dit is een aanvulling op het feit dat recepten worden vermeld op toonaangevende voedselblogs en websites, zoals Foodandwine.com, Food52.com en TheKitchn.com.

2014 zelf was een ongelooflijk opwindend jaar voor Stephanie, want het zag de uitgave van haar eerste kookboek, gebaseerd op een vergelijkbare verzameling creatieve gastronomische maaltijdplannen als degene die je op de blog vindt.

Gemakkelijke gastronomische geweldige recepten die iedereen kan koken bevat meer dan 100 verschillende receptideeën voor verschillende sociale gelegenheden en maaltijden voor elk moment van de dag, inclusief ontbijt, snacks, vleeswaren, zeevruchten en desserts.

Oorspronkelijk gemaakt als een persoonlijk receptenbestand om haar nieuwste receptideeën op te bergen, blijft Tara OBrady Seven Spoons sinds mei 2005 op de hoogte houden van haar culinaire en lifestyle-avonturen.

Bijna 10 jaar snel vooruit, en Tara heeft niet alleen een uiterst succesvolle foodblog gemaakt, maar heeft ook haar eerste kookboek geschreven, dat in april zal verschijnen.

Wat dit zo opwindend maakt, is dat de overgrote meerderheid van de recepten recepten zijn die momenteel niet op de site zijn gepubliceerd, maar die nog steeds een rol spelen in het dagelijkse leven en speciale evenementen die plaatsvinden in het leven van Taras.

Ondanks het groeiende aantal online voedselblogs, is het zeldzaam om er een te vinden die bijna een decennium aan recepten biedt en er nog steeds zo visueel aantrekkelijk uitziet als Seven Spoons. U kunt op deze link klikken om terug te gaan naar het begin als u geïnteresseerd bent in het eerste gepubliceerde bericht.

Het is ook interessant om te zien hoe de stijl van de recepten zelf zich heeft ontwikkeld, waar je nu vaak de instructies en methode vindt voorafgegaan door een aantal voedsel- en locatiefoto’s, evenals een update van de gebeurtenissen die plaatsvinden in het leven van Taras. Onze recente favoriet was onze recente reis naar Seattle om de vertelworkshop van Arans Studio bij te wonen.

Hoewel je de meerderheid van Taras kunt vinden die schrijft over Seven Spoons, ben je haar recepten en foto’s misschien ook tegengekomen in een aantal bekende publicaties en websites, zoals The Guardian, Bon Apetit, UPPERCASE magazine en Oprah.com.

Seven Spoons is ook geen onbekende voor prijzen, omdat het de winnaar was van de categorieën schrijven en recepten in de Canadian Food Blog Awards, Finalist in de Saveur Best Food Blog-awards en werd beschouwd als een van de favoriete voedselsites van fijnproevers.

Als je van sociale media houdt, kun je ook op de hoogte blijven van de nieuwste voedselfotografie, receptideeën, boeknieuws en meer op Twitter, Pinterest en Instagram.

White On Rice Couple, gevestigd in Orange County, Californië, is een wereld waar je wordt uitgenodigd om te delen in de voedsel-, fotografie-, vriendschaps- en reisavonturen van professionele fotografen, bloggers en filmmakers, Todd en Diane.

De site is onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: Eten, Reizen/Leven en Tuin. Vaak zullen deze categorieën elkaar echter overlappen in één bericht. Ze kunnen bijvoorbeeld hun ervaringen delen op het Food Blog Forum, Asheville, NC.

Dit is een van de vele voorbeelden waarbij het gemakkelijk was om door hun fotografie te worden aangetrokken. We konden het prachtige terrein, de locatie en het heerlijke eten in Biltmore House & Gardens zien.

Als je geen genoeg kunt krijgen van de recepten op de blog, is het geruststellend om te weten dat White On Rice Couple zijn eigen kookboek heeft.

We zijn fervente tuiniers en delen graag onze favoriete recepten die gebruik maken van verse producten. De titel Bountiful is een verzameling recepten die geïnspireerd zijn op onze tuin. heeft zeker zin. Compleet met eenvoudige, seizoensgebonden recepten die je van de lente tot de winter kunnen inspireren, weet Bountiful het verband te leggen tussen gezond voedsel dat je in je tuin kunt verbouwen, en je keukentafel.

Todd en Diane geven regelmatig lezingen tijdens workshops en branche-evenementen, zoals het Food Blog Forum of de BlogHer Food Conference, als je ooit meer wilt weten over geweldige voedselstyling en fotografie.

Om meer te weten te komen over aankomende workshops foodfotografie en om als eerste te weten wanneer de workshops ambachtelijke fotografie en video storytelling beschikbaar zijn, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de website van TD Photographers.

White On Rice Couple heeft ook een aantal vermeldingen ontvangen van wereldberoemde publicaties zoals de Washington Post, LA Times en New York Times, evenals artikelen op websites zoals Serious Eats, Examiner en Gourmet.com.

Love and Lemons is een geweldige blog om inspiratie op te doen voor gezonde en kleurrijke recepten die gebruik maken van seizoensproducten.

Jeanine en Jack hebben in 2011 een site gemaakt en beheerd die wordt erkend in verschillende publicaties en sites in de branche. Ze wonnen zelfs de Best Cooking Blog-prijs in Saveur Awards, waar lezers op hebben gestemd.

De meeste recepten zijn vegetarisch, maar je kunt rauwe, zuivelvrije, glutenvrije, veganistische en andere opties vinden in de archieven.

Als je een recept vindt waar je dol op bent of gewoon op zoek bent naar inspiratie voor je volgende culinaire creatie, dan is Love and Lemons eigenlijk ongelooflijk gemakkelijk te navigeren.

U kunt zoeken op seizoen, vakantie of speciaal dieet.

Als je op zoek bent naar een zomers vegetarisch recept dat als hoofdgerecht kan worden gebruikt, maar ook amandelmelk bevat, dan laat deze zoekopdracht je een selectie van visuele opties zien. Deze zoekopdracht toont eigenlijk de heerlijke frittata van tomaat en courgette.

Jack is de site programmeur, Jeanine is de stem achter posts/recepten en ze werken vaak samen aan fotografie.

Je kunt Love and Lemons ook volgen op Instagram en Pinterest om op de hoogte te blijven van de nieuwste reisverhalen, foto’s en avonturen van de prachtige Shiba Inu-pups van Jeanines.

Als een familieblog over eten dat meer dan 8 jaar geleden begon, is Steamy Kitchen uitgegroeid tot een thuis voor bijna 1.000 gratis recepten, waarvan vele video-instructies en aanpassingen voor speciale diëten bevatten.

Je kunt ook berichten vinden over de gezinsactiviteiten van Jaden, zelfs als het geen gastronomische maaltijden zijn.

Jaden’s werk is gepubliceerd op verschillende websites en publicaties, naast het actueel houden van de SK-blog met de ongelooflijk gedetailleerde recepten. Veel van deze foto’s tonen elke stap van de aanbevolen voorbereiding.

Deze omvatten Oprah.com en Fortune, Parents Magazine en The Washington Post. Ook Oprah.com en Fortune staan op de site.

Steamy Kitchen heeft wel een kookboek. Nou, eigenlijk heeft het er drie; Steamy Kitchens Gezonde Aziatische favorieten, The Steamy Kitchen Cookbook en Healthy Chinese Take Out.

Hoewel elk boek een schat aan gezonde recepten bevat, zijn ze allemaal heel verschillend in hun stijl. De blog bevat gedetailleerde informatie over elk boek, evenals indrukwekkende recensies door beroemdheden uit de industrie zoals David Lebovitz en Heidi Swanson (bekend van 101 Cookbooks).

Om het ondernemerssucces van Jaden verder onder de aandacht te brengen, is het Food Blog Forum in het leven geroepen als een driedaags evenement waar foodbloggers meer te weten kunnen komen over alle aspecten van de branche, en verhalen van aanmoediging en inspiratie kunnen delen.

Food Blog Forum is eigenlijk een samenwerking tussen Jaden, Scott, van Steamy Kitchen en Todd, van White On Rice Couple (ook op onze top 10 lijst).

Je voelt de gemeenschapszin door de hele site. Maar de beste plaats om het te zien is in het gedeelte Kinderen in de keuken. Hier vindt u nuttig advies voor gezinnen over het maken van evenwichtige maaltijden en eenvoudige zomerlunches.

Aime heeft ook bijgedragen aan JamieOliver.com met een verscheidenheid aan seizoensrecepten. Ze werd bekroond in de categorie Best Kids Cooking blog van Saveur’s prestigieuze foodblog awards. Aime werd ook beoordeeld als een van de 75 meest invloedrijke Canadese moederblogs in Savvy Mom.

Nog spannender nieuws: Simple Bites werkt momenteel aan de release van het eerste kookboek van Aimees, dat gepland staat voor de lente van 2015.

Onder de titel Brown Eggs and Jam Jars: Familierecepten uit de keuken van Simple Bites, het boek volgt veel van dezelfde principes die op de blog worden gewaardeerd, met praktische tips over het huishouden en kinderen in de keuken verweven met prachtige fotografie en keukentips Aimee opgedaan na 10 jaar in de restaurant- en horecabranche.

Simple Bites is ook actief op veel sociale netwerken. We raden je aan om visuele deelsites zoals Instagram en Pinterest te gaan gebruiken als je een fan bent van alles wat met sociale media te maken heeft.